Domácí ruská zmrzlina. Jednoduchý recept a skvělá chuť
Postup:
- 30 minut před samotnou přípravou dejte misku, ve které budete šlehat a mixovat zmrzlinu ochladit do mrazáku.
- Do vychlazené misky nalijete smetanu ke šlehání a šlehejte 5 až 7 minut.
- Když bude dostatečně tuhá, pomalu přilévejte kondenzované mléko a šlehejte ještě asi 1 minutu při nízké rychlosti.
- Na dno vámi zvolené nádoby položte jeden dortový plát, naneste na něj smetanovou směs a přiklopte druhým dortovým plátem. Přikryjte potravinovou fólií a vložte do mrazáku na 4 až 6 hodin.
Ani zde se nemusíte bát trochu experimentovat, protože pokud máte rádi i čokoládovou zmrzlinu, můžete použít i pařížskou smetanu ke šlehání a tou nahradit polovinu (250 ml) smetany ke šlehání.