Domácí chléb s křupavou kůrčičkou

Postup: 

  1. Smíchejte prosetou mouku s cukrem, solí a kvasnicemi. Poté přidejte vodu a vše důkladně promíchejte.
  2. Přidejte do směsi máslo, pomocí kuchyňského robotu opět promíchejte a nechte těsto 15 minut odpočinout.
  3. Následně z těsta vytvořte bochník a dejte ho na pečicí plech, který jste vystlali pečicím papírem. Bochník poté zakryjte utěrkou a nechte dalších 50 minut odpočívat.
  4. Po uplynutí této doby udělejte pomocí nože do bochníku několik menších zářezů a potřete ho máslem či vejcem.
  5. Chléb pečte v předem vyhřáté troubě na 180°C přibližně 40 až 45 minut.
strana 2 / 2
Autor:
Publikováno: 16. 4. 2019 11:20 Nahlásit obsah